Over mij

Ik ben Yolanda Ooms, getrouwd, moeder van 2 dochters en oma van twee kleindochters. Daarnaast heb ik een superlieve hond Sem.

Ik ben opgeleid als verpleegkundig specialist en ben nog steeds werkzaam in de zorg. Inmiddels heb ik al een aantal jaren ervaring als coach, met name gericht op gedrag.

Als partner en moeder heb ik de afgelopen jaren in mijn omgeving gemerkt dat veel vrouwen niet floreren in hun leven, huwelijk, gezin of werk. 
Er is veel druk van buitenaf en de mening of goedkeuring van anderen speelt een grote rol. Het gevolg is dat veel vrouwen een laag zelfbeeld hebben, somber zijn, in een burn-out zitten of leven in een instabiel gezin.

Wanneer iemand floreert heeft dat grote gevolgen voor de persoon zelf, maar ook voor het gezin en/of de naaste omgeving. Om te floreren begin je bij jezelf.

 

De afgelopen jaren heb ik zelf ervaren hoe fijn het is om dichter bij je hart te leven en dus dichter bij jezelf te blijven. Dit geeft vrijheid en zelfacceptatie. Je bent als mens belangrijk, je doet ertoe. Wanneer je jezelf accepteert kan je zonder oordeel naar jezelf kijken en ben je beter in staat benoemen wat je nodig hebt (om te veranderen). Wanneer je jezelf accepteert en waarde aan jezelf hecht kan je ook makkelijker keuzes maken die goed zijn voor jou, in plaats van alleen anderen te pleasen en jezelf voorbij te lopen. De vrijheid die ik ervaren heb gun ik iedereen…“Wees jezelf, er zijn al

genoeg anderen…”

Loesje

 

 

Steun in de rug

Het is je waarschijnlijk wel duidelijk dat het mijn doel is om deze vrouwen te helpen een waardevoller leven te leiden, dicht bij zichzelf. Zodat zij zelf floreren, en indirect ook hun gezin en omgeving.

Juist deze vrouwen hebben een steuntje in de rug nodig om zover te komen. Als partner en moeder ben je geneigd om je gezin en werk op de eerste plek te zetten. Dat is een mooie eigenschap en getuigt van liefde voor je gezin en werk. Maar goed voor een ander zorgen begint bij goed voor jezelf zorgen. 

Het valt ook niet mee; partner, moeder, vriendin en werknemer tegelijk te zijn. Je wilt het voor iedereen goed doen. Ik heb zelf in de afgelopen jaren gemerkt hoe belangrijk het is dat in al die rollen die er op je bordje liggen, jijzelf de rode draad bent. En daar bedoel ik niet mee dat alles om jou draait, maar dat je in elke rol dicht bij jezelf blijft, authentiek bent en dat de keuzes die je maakt passen bij jou. Zodat je jezelf niet uit het oog verliest.

Ook ik heb moeten leren dat ik beter voor anderen zorg als ik goed voor mijzelf zorg.

En goed voor jezelf zorgen heeft alles te maken met gedrag. Om gedrag te veranderen is het belangrijk om te weten waar het gedrag vandaan komt. Welke gedachten zitten er achter bepaald gedrag en hoe zijn die ontstaan? Dit doe ik door gedrag te analyseren, kwaliteiten en valkuilen helder te krijgen en vrouwen te coachen hoe hiermee om te gaan en ze op de juiste manier in te zetten. 
Ik ben ervan overtuigd dat een waardevol leven begint bij jezelf; je eigen gedrag en hoe dicht je bij jezelf leeft.

Wat ik over mijzelf kan vertellen
Als vrouw en christen heb ik normen en waarden die daarbij aansluiten.
Het is mijn overtuiging dat ieder mens mooi, uniek en waardevol is en er mag zijn! 


Ik ga doelgericht te werk en probeer de innerlijke schoonheid, die vaak door uiteenlopende redenen diep verborgen zit, naar de oppervlakte te krijgen 
De naam Inside Out Coaching met visie is ontstaan vanuit mijn verlangen dat bij iedere vrouw de innerlijke schoonheid zichtbaar wordt, en dat zij daar zelf ook in gelooft. 

 

Ik ben realistisch en vind het belangrijk dat doelen haalbaar zijn. De grootste motivatie om verder te gaan in verandering is het behalen van een gesteld doel. Veel kleine doelen kunnen samen een grote impact hebben. De trap naar boven neem je ook trede voor trede, totdat je boven bent. 


Als coach ben ik betrokken bij jou als cliënt. Ik vind het belangrijk dat de zorg is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Mijn betrokkenheid uit zich ook in mijn eerlijkheid. Ik wil graag helpen, maar het traject dat we aangaan is jouw traject. Ik vraag jou je aan het traject te committen en met jezelf aan de slag te gaan. Ik ben er voor je om je richting te geven en te spiegelen. 

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?
Klik op de button en vul het contactformulier in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

IMG_2031.jpeg