top of page

Mijn gedrag stimuleerde zijn gedrag

Dit is Sem, onze hond. Op de foto lijkt hij heel lief en braaf, toch?

Schijn kan bedriegen!

Hoe gek ik ook op Sem ben, het uitlaten was niet altijd een feestje. Luisteren, ho maar! Hij liep altijd trekkend voorop, bepaalde het tempo en als het aan hem lag ook de richting 😉.

En wij kochten een nieuw tuig voor hem om meer grip op hem te hebben, maar dat tuig maakte het voor hem alleen maar makkelijker om zijn gedrag voort te zetten. Het gevolg was dat ik achter hem aan liep (en uitgelaten werd😂) in plaats van andersom. In het begin, toen hij nog klein was, was dat best schattig. Maar inmiddels is hij ruim een jaar en 24 kg zwaar en was ik er zo klaar mee dat het tijd werd voor een privéles bij de plaatselijke hondenschool. Sem moest maar eens opgevoed worden.

NIETS WAS MINDER WAAR!

Niet Sem, maar ik moest opgevoed worden. Ik liet Sem continu over mijn grens gaan. Het ene moment sprak ik hem bestraffend toe, binnen 3 seconden liet ik hem weer gaan. Hoe onduidelijk kan je zijn!! Mijn gedrag stimuleerde zijn gedrag.


Na wat tips en trucs geef ik duidelijk mijn grens aan en loopt Sem inmiddels netjes naast mij en is het uitlaten (van Sem) weer een feestje.


Herken je het, dat er over jouw grens heen gegaan wordt? Heb jijzelf je grens helder en geef jij hem duidelijk aan? Of roep je wel, maar laat je de ander er vervolgens net zo hard overheen walsen? Hoeveel ruimte creëer jij voor de ander om over jouw grens heen te gaan?


Een coach kan helpen je inzicht te geven in jouw gedrag en welk effect dat heeft op anderen.


Kijk eens op mijn website en vraag een gratis intakegesprek aan.


www.insideoutcoachingmetvisie.com#coaching #grenzenstellen #gedragspatronen #prioriteitenstellen #balans #mentalhealth #waardevolleven #persoonlijkeontwikkeling #gezondheid #bewustleven #succesvolleven #regieoverjeleven #happiness #timemanagement #leefvanuitjezelf #balansinjeleven #aussie_sem #happydogbarneveld


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

MOETEN

bottom of page